باطری ماشین

باطری ماشین

۷ مطلب در آبان ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

باتری اسیدی

باتری اسیدی

باتری اسیدی یک اتومبیل

باتری اسیدی یا باطری ماشین سربی-اسیدی گونه‌ای از باتری قابل شارژ است که در سال ۱۸۵۹ توسط فیزیکدان فرانسوی، گاستون پلانته اختراع شد. علی‌رغم ذخیره انرژی کم نسبت به وزن و حجم آن، به دلیل هزینه پایین و عرضه زیاد در وسایل نقلیه موتوری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ساختار یک باتری ترکیبی است از مواد شیمیایی، نکات الکتریکی، نگهدارنده‌ها وفرم دهنده‌های مکانیکی. بطور کلی می‌توان باتری سرب اسید را متشکل از ۴ بخش کلی دانست:

الکترود یا صفحات مثبت که به آن‌ها آند نیز گفته می‌شود. الکترونها در حین دشارژ جذب این قطب یا صفحات می‌شوند. در باتریهای سرب اسیدی ماده شیمیایی عمده تشکیل دهنده صفحات مثبت، اکسید سرب (PbO2) می‌باشد. الکترود یا صفحات منفی که به آن‌ها کاتد نیز گفته می‌شود. الکترونها در حین دشارژ از این قطب خارج می‌شوند. ماده شیمیایی عمده تشکیل دهنده الکترودهای منفی، سرب (Pb) است. لازم به ذکر است که سرب یا اکسید آن از لحاظ مکانیکی قابلیت فرم‌گیری مناسب ندارند و اغلب به کمک افزودن آلیاژهای مختلف و همچنین شبکه‌های نگهدارنده حالت دهی می‌شوند. ضمناً اصطلاحاً آن‌ها را مواد فعال یا Active Material نیز می‌گویند زیرا در اصل واکنش شیمیایی داخل باتری به کمک سرب و اکسید آن صورت می‌گیرد.

الکترولیت که محیط ما بین دو الکترود را پر می‌کند و در واقع بستری برای عبور شارژ بین الکترودهای مثبت و منفی را فراهم می‌آورد. در باتریهای سرب اسیدی هر دو قطب در محلولی از اسید سولفوریک (H2SO4) با غلظتی در حدود ۲۵ تا ۴۰ درصد و آب (H2O) با غلظتی در حدود ۶۰ تا ۷۵ درصد، غوطه ور هستند. ترکیب آب و اسید سولفوریک باعث می‌شود که اسید سولفوریک به صورت یونیزه درآمده و به یونهای H+ و HSO4- تبدیل شود.

جداکننده و فاصله دهنده، بخش دیگر باتریهای سرب اسیدی را تشکیل می‌دهند. وظیفه اصلی آن‌ها جداسازی و ایزوله کردن الکتریکی قطبهای مثبت و منفی از یکدیگر است. بخشی از تکنولوژی ساخت باطری ماشین سرب اسیدی مربوط به طراحی این ایزولاتورهای الکترومکانیکی است. در بعضی از انواع که از نظر حجم باتری محدودیتی وجود ندارد این ایزولاسیون به کمک ایجاد فاصله فیزیکی بین الکترودها ایجاد می‌شود که باعث ارزانتر شدن باتری ولی افزایش حجم آن می‌شود. انواع مختلفی از جداکننده‌ها تا بحال ابداع شده‌اند که مرسوم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

 

جداکننده‌های PVC این نوع جداکننده‌ها اغلب در باتریهای معمولی (Normal) دریچه دار (Vented) با آلیاژ سرب آنتیموان استفاده می‌شود که از لحاظ هدایت الکتریکی از جمله بدترین جداکننده‌های باتری می‌باشد.

جداکننده‌های سلولزی که از هدایت الکتریکی نسبی و تخلخل مناسبی برخوردار می‌باشند.

جداکننده‌های پلی اتیلنی، از استحکام مکانیکی و هدایت مناسبی برخوردار هستند و به دلیل فرم‌پذیری مناسب خود اغلب به صورت پاکتی الکترودهای مثبت را در بر می‌گیرند.

جداکننده‌های AGM (Absorptive Glass Mat) تقریباً به عنوان بهترین نوع جداکننده شناخته می‌شوند و تأثیر بسزایی در برگشت‌پذیری مجدد اکسیژن آزاد شده در واکنش‌ها به محیط شیمیایی باتریها بازی می‌کنند.

جداکننده‌های Gel تقریباً مشابه AGM می‌باشند و بطور کلی در باتریهایی که از این نوع جداکننده‌ها استفاده می‌کند الکترولیت به صورت مایع جریان ندارد و اغلب به صورت ژلی یا خمیری شکل است.

به‌طور کلی اختلاف ولتاژ ایجاد شده به کمک یک سلول از الکترودهای مثبت و منفی در باتریهای سرب اسیدی حدود ۲ تا ۲٫۱ ولت است؛ لذا ولتاژهای بالاتر مثل ۱۲ ولت از اتصال سری چندین سری از الکترودهای مثبت و منفی تشکیل می‌شود. قطر صفحات مثبت و منفی نقش اساسی در تعیین ظرفیت باتری بازی می‌کنند. اغلب برای کاربردهای با ظرفیت معمول همچون باتریهای استارتر خودرو قطر این صفحات کمتر از ۲ میلی‌متر است. اما در کاربردهایی با قابلیت شارژ دهی طولانی قطر الکترودها به ۶ میلی‌متر نیز خواهد رسید. در ایران هنوز شرکت صبا باتری باتری اسیدی عرضه میکند اما تقریبا در دنیا این باتری ها کمتر استفاده میشوند و بیشتر از باتری های بدون نیاز به نگهداری استفاده میشود. عوارض زیست محیطی و سلامتی پرسنل دو چالش فراروی این صنعت است.اسید سولفوریک به کار رفته در این گونه باتری ها باعث آسیب جدی به سیستم تنفسی مشخصا بیماری های انسدادی ریه مانند برونشیت و آمفیزم میگردد.سرب نیز یکی از ریسک های این صنعت است و بخارات ذوب آن و پودر سرب بکار رفته در صفحات باتری ها پیامد های بسیار ناگوار بر سلامتی کارگران دارد. از جنبه های زیست محیطی میتوان به ریختن اسید روی خاک و آلودگی آب و خاک و هوا به غبارات سرب اشاره کرد.دفع نامناسب پس آبهای کارخانه که بسیار آلوده هستند جنبه ای دیگر زیست محیطی است فرایند تولید به این صورت است ابتدا شمش های سرب به کارخانه وارد میشود دور کارگاه نوار سازی با ذوب کردن شمش ها نوار های صفحه های مثبت و منفی با ترکیب متفاوت ساخته میشود این نوارها به کارگاه خمیر مالی برده میشود و طی پروسه ای با دستگاه های ویژه تبدیل به صفحه مشبک مثبت یا منفی میگردد و خمیر بر روی آن قرار میگیرد.که پس از خشک شدن در دستگاه کیو رینگ صفحه آماده مصرف است. آنگاه صفحات به کارگاه مونتاژ برده میشود.اولین دستگاه مونتاژ البک نام دارد که صفحات مثبت یا منفی را در عایق قرار میدهد و صفحه دیگر را روی آن میگذارد که بسته به آمپراژ باتری تعداد صفحات متفاوت است از 4 مثبت 4 منفی تا 18 مثبت و منفی متفاوت است.دستگاه بعدی ریخته گری روی پرچم یا cos (costing. on strap)  است و گروه بندی ها را ریختگی با سرب میکند اپراتور آن گروه بندی ها را داخل جعبه قرار میدهد و اپراتور کنترل و اصلاح میکند گروه بندی ها را و به دستگاه پلمپ حرارتی هدایت میکند و اپراتور درب روی جعبه قرار میدهد و آن را وارد دستگاه پلمپ حرارتی می نماید و پس از پلمپ شدن قطب ها توسط جوش گاز خودکار جوش داده میشود تا اینجا محصول نیمه ساخته داریم.و این محصول روی پالت قرار می‌گیرد و به کارگاه شارژ ارسال میشود.در کارگاه شارژ اسید سولفوریک با دانسیته 1/65 پر میشود و وارد وان میشود و با کانکتور سری میشود و به منبع برق متصل میشود بین 12 تا 20 ساعت شارژ میشود و در نهایت باطری ماشین شسته و کنترل و بسته بندی میشود.

ساختار

جداساز

جداساز بین دو صفحه قرار می‌گیرد و از اتصال کوتاه ، جلوگیری می‌کند.

  • shabnam zahraee
  • ۰
  • ۰

خودروی برقی

خودروی برقی یا خودروی الکتریکی (به انگلیسی: Electric vehicle) به خودرویی گفته می‌شود که از باتری‌های قابل شارژ به عنوان منبع انرژی، و از موتور الکتریکی به عنوان نیروی محرکه استفاده می‌کند.

اولین خودروهای برقی عملی در دهه ۱۸۸۰ معرفی شدند. تولید این‌گونه خودروها با تولید انبوه خودروهای موتور احتراقی ارزان‌، دچار افت شدید گردید. در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ میلادی با وقوع بحران انرژی مجدداً خودروی برقی مورد توجه قرار گرفت ولی این علاقه‌مندی سبب تولید انبوه و ایجاد بازار رقابتی نشد.

از سال ۲۰۰۸ میلادی با توجه به پیشرفت فناوری باتری‌ها، نگرانی‌ها در خصوص قیمت نفت و نیاز به کاهش گازهای گلخانه‌ایانقلابی اساسی در تولید خودروهای برقی صورت گرفته‌است.

از مزایای خودروی برقی نسبت به خودروی احتراقی می‌توان به کاهش قابل ملاحظه آلودگی هوای محلی،کاهش گازهای گلخانه‌ای و کاهش وابستگی به نفت اشاره کردتعداد زیادی از کشورها و دولت‌های مربوطه به منظور ترویج و گسترش بازار خودروهای برقی از انگیزاننده‌های دولتی برای خودروهای برقی استفاده می‌کنند.

در مقایسه با خودروهای احتراق داخلی، خودروهای برقی کم صداتر هستند و هیچ گونه آلودگی خروجی از اگزوز ندارند.

شارژ خودروهای برقی علاوه بر اینکه در ایستگاه‌های شارژ بین راهی امکان‌پذیر است می‌توان شارژرهای مخصوص را در خانه‌ها نیز نصب کرد. موفق‌ترین خودروهای برقی تاریخ که نیسان لیف و تسلا مدل اس هستند توسط سازمان حفاظت از محیط زیست ایالات متحده آمریکا رده‌بندی شده که به ترتیب قادر به طی مسافت ۲۴۳ کیلومتر و ۶۰۰ کیلومتر هستند.

اختراع

توماس پارکر سال ۱۸۸۴

باتری‌های قابل شارژی که ذخیره‌سازی برق را در خودرو امکان‌پذیر کند در سال ۱۸۵۹ میلادی و توسط یک فیزیکدان فرانسوی به نام گاستون پلانته اختراع شد. این باتری‌های باتری سربی-اسیدی نام گرفتند.

اولین خودروی برقی را توماس پارکر یک مهندس اهل لندن در سال ۱۸۸۴ میلادی ساخت. پارکر که نگران آلودگی شهر لندن و نیز علاقه‌مند به ساخت خودروهای با مصرف کارآمدتر سوخت بود در نهایت توانست یک خودروی برقی قابل استفاده تولید کند.[

دوره طلایی

در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم میلادی خودروی برقی به واسطه ترجیح استفاده از انرژی الکتریکی به عنوان نیروی محرکه و عملکرد بهتر، پرطرفدار بود. در سال ۱۹۰۰ میلادی، ۴۰٪ خودروها در آمریکا با بخار، ۳۸٪ با برق و ۲۲٪ با بنزین کار می‌کردند.

اصطلاح‌شناسی

خودروی برقی (به انگلیسی: Electric car) نوعی وسیله نقلیه برقی (به انگلیسی: Electric vehicle (EV)) است. از عبارت «وسیله نقلیه برقی» برای وسایل نقلیه ای استفاده می‌شود که نیروی پیشرانه خود را از برق تأمین می‌کند در حالیکه عبارت «خودروی برقی» فقط برای خودروهایی استفاده می‌شود که توانایی و امکان حرکت در بزرگراه را داشته باشد.

خودروی برقی که از سلول خورشیدی برای تأمین برق خود استفاده می‌کند خودروی خورشیدی و خودرویی که برای تأمین برق از ژنراتور بنزینی استفاده می‌کند خودروی هیبریدی نامیده می‌شود. خودرویی که فقط از باتری همراه برای تأمین برق مورد نیاز خود استفاده می‌کند خودروی تمام-برقی نامیده می‌شود. معمولاً منظور از خودروی برقی، خودروی تمام-برقی است.

ساختار

قوای محرک یک وسیله نقلیه الکتریکی شامل سه زیر مجموعهٔ اصلی است: نیرو محرکهٔ الکتریکی، منبع انرژی و کمک دهنده که این سه زیر مجموعه، خود دارای زیر مجموعه‌هایی هستند که در شکل به‌طور کامل نمایش داده شده‌اند.

 

بسته به ورودی‌هایی که از طریق پدال‌های گاز و ترمز اعمال می‌شوند، کنترل‌کنندهٔ وسیله نقلیه سیگنال کنترل مناسبی را به مبدل الکترونیکی قدرت ارسال می‌کند که وظیفهٔ مبدل الکترونیکی قدرت، تنظیم توان جاری شده بین موتور الکتریکی و منبع انرژی می‌باشد. جریان توان برگشت، به دلیل احیای ترمز وسیله نقلیهٔ الکتریکی رخ می‌دهد. این انرژی بازیافت شده می‌تواند در منبع انرژی ذخیره شود زیرا منبع انرژی قابلیت پذیرش این انرژی را دارد. اکثر باتری‌های وسایل نقلیهٔ الکتریکی همچون ابرخازن‌ها و فلای‌ویل‌ها، به آسانی توانایی پذیرش انرژی بازیافت شده را دارند. واحد مدیریت انرژی با کنترل‌کنندهٔ وسیله نقلیه همکاری می‌کند تا احیای ترمز و انرژی بدست آمده از طریق آن را کنترل کند. این بخش همچنین با واحد سوخت‌گیری در ارتباط است تا آن را کنترل کند و میزان قابلیت استفاده از منبع انرژی را به تصویر بکشد. منبع توان کمکی، توان مورد نیاز با سطوح ولتاژهای مختلف را برای همهٔ بخش‌های کمکی وسیله نقلیهٔ الکتریکی تأمین می‌کند، مخصوصاً برای واحدهای کنترل‌کنندهٔ شرایط هوا و توان فرمان.

باطری ماشین

کانکتور SAE J۱۷۷۲۲۰۰۹

در فناوری خودروهای برقی باتری یکی از نقش‌های مهم را بر عهده دارد. عواملی چون ظرفیت باتری، عملکرد باتری، دوام باتری، طول عمر، چگالی انرژی، چگالی توان، حساسیت نسبت به دما، زمان شارژ و قیمت از شاخصه‌های مهم انتخاب باتری می‌باشد.

باتری بسیاری از خودروهای برقی که امروزه تولید می‌شوند از نوع لیتیوم-یون هستند. اگرچه باتری‌های لیتیومی اغلب به خاطر ظرفیت زیاد و چگالی انرژی مناسب مورد استفاده قرار می‌گیرند ولی عمر مفید و دوام آن‌ها محدود است و این مسئله از عمده عواملی است که هزینه‌های ساخت و تولید خودروی برقی را بالا برده‌است. تحقیقات برای استفاده از ترکیبات دیگری از لیتیوم مانند فسفات‌آهن-لیتیوم و لیتیوم-تیتانات برای حل مشکل دوام و عمر باتری‌ها در جریان است.

انواع دیگر باتری‌های مورد استفاده در خودروی برقی عبارتند از:

باتری اسیدی که هنوز در بسیاری از مدل‌های خودروی برقی استفاده می‌شود. هزینه‌های اولیه کمتری نسبت به بقیه باتری‌ها دارد و افزایش توان خروجی با اضافه کردن تعداد باتری‌ها به سادگی قابل انجام است.

باتری نیکل–کادمیم

باتری نیکل– هیدرید فلز

باتری نیکل-آهن

استفاده از چندین نوع باتری نیز در حال تحقیق و بررسی است. مانند:

باتری روی-هوا

باتری آلومینیوم - هوا

باتری نمک مذاب

باتری روی-برم

باتری اکسایش‌کاهش وانادیم

شارژ خودروهای برقی

افزایش تعداد خودروهای برقی، اگرچه کاهش اتکا به سوخت‌های فسیلی را به دنبال خواهد داشت ولی شارژ خودروهای برقی می‌تواند یکی از معضلات پیش روی صنعت برق باشد. از سویی شرکت‌های توزیع و بهره برداران شبکه بایستی در خصوص تحویل توان درخواستی به صاحبان خودروهای برقی زیرساختهای خود را تقویت و به روز کنند و از طرف دیگر رفتار تصادفی و ناهماهنگ مالکان خودرو برای شارژ باتری می‌تواند شبکه توزیع را دچار مشکلاتی چون افزایش پیک مصرف،نوسانات ولتاژ و افزایش تلفات نماید.

  • shabnam zahraee
  • ۰
  • ۰

مقدمه ای بر باتری های سرب اسیدی

سابقه سلول سرب- اسیدی که اصطلاح صحیح تر آن « سلول سرب- اکسید سرب» می باشد به سال 1859 برمی گردد که یک فیزیکدان فرانسوی به نام Gaston Plante اولین سلول قابل شارژ عملی را متشکل از دو باریکه سرب حلقه شده که با یک پارچه کتانی جدا می شدند ساخت، این سیستم مبنای پرمصرف ترین باطری ماشین ثانویه کنونی(سلول سرب- اسیدی) می باشد.

علت موفقیت عظیم این سیستم به خاطر عوامل متعددی مثل هزینه نسبتاً پایین و دسترسی به مواد خام، سهولت ساخت، طول عمر باتری، و خواص الکتروشیمیایی مطلوب می باشد.این باتری ها را می توان از سلولی دارای یک الکترود منفی از جنس سرب متخلخل (اسفنج سرب) و یک الکترود مثبت از جنس دی اکسید سرب ،pbp2  هر دو در محلول آبی اسیدسولفوریک غوطه ورند معرفی نمود.

 

 شارژ

این نوع باتری ها در انواع سوپاپ دار valve regulated lead acid) VRLA) به منظور ارتقاء بخشیدن به باز ترکیب (recombination)  شیمیایی اکسیژن در الکترود منفی و در نتیجه به حداقل رساندن کاهش آب طراحی شده اند. بنابراین این باتری ها بازترکیبی هستند بدین معنا که اکسیژنی که به طور نرمال روی صفحات مثبت تولید می شود ،

 

توسط صفحه منفی جذب شده و به آب تبدیل می گردد و از تولید هیدروژن در صفحه منفی جلوگیری می کند. بنابر این ظرفیت الکتریکی به طور مؤثر در اثر خشک شدن الکترولیت از دست نرفته و از دست رفتن ظرفیت و پایان احتمالی طول عمر از فساد تدریجی الکترولیت ناشی می شود. لذا این موضوع که فرایند فساد تدریجی با دمای بالا و ولتاژ شارژ بالا تسریع می شود می بایست بسیار مورد توجه قرار گیرد.

 

در انواع سیلد شده سوپاپ دار ( valve regulated lead acid)  این باتری ها به دلیل باز ترکیب درونی گازها هیچ نیازی به افزودن آب و یا اسید و کنترل آنها نمی باشد و سوپاپ های این باتری ها به هیچ وجه نمی بایست باز شوند چرا که به شدت موجب از دست رفتن گازهای درونی باتری می شوند و در نتیجه از طول عمر باتری کاسته خواهد شد.

  • shabnam zahraee
  • ۰
  • ۰

باتری ماشین یک باتری قابل شارژ است که برق مورد نیاز برای ماشین را فراهم می کند. اگر لازم است برای انجام تعمیرات، نسبت به قطع اتصال باطری ماشین خودتان اقدام کنید؛ این مقاله به شما کمک می کند تا با نکات لازم و نحوه انجام این کار آشنا شوید.

وسایل و ابزارهای مورد نیاز برای قطع اتصال باتری خودرو

1. ست آچار- سوکت

2. ابزار بلند کننده طول آچار

3. عینک محافظ

4. دستکش کار عایق بندی شده

5. مسواک کهنه

6. ظرف کوچک

7. جوش شیرین

8. آب

9. بند برای بستن کابل ها

مراحل قطع اتصال باتری خودرو

قبل از این که باتری را جدا کنید نکات ایمنی لازم را رعایت کنید.

باتری ماشین علاوه بر داشتن برقی که می تواند کشنده باشد حاوی یکسری مواد اسیدی است که می توانند گازهای قابل اشتعال ایجاد کنند. بنابراین قبل از جداکردن و برداشتن باتری ماشین این مراحل را انجام دهید.

ماشین را خاموش کنید.

برای محافظت از چشم ها و دستهایتان دستکش پوشیده و عینک ایمنی به چشم بزنید.

قبل از شروع کار همه جواهرات تان بخصوص حلقه و گردنبند را در آورید.

قطب منفی را بالای باتری ماشین پیدا کنید.

معمولا این قطب یک پوشش سیاه رنگ دارد یا ممکن است بجای آن روی خود باتری کنار رابط، علامت منفی باشد. قطب مثبت هم معمولا روکشی قرمز دارد یا کنار رابط این قطب روی خود باتری علامت بعلاوه دیده می شود.

اندازه سوکتی را که برای باز کردن پیچ قطب منفی لازم دارید مشخص کنید.

در هنگام قطع اتصال باتری همیشه باید اول روی قطب منفی و بعد روی قطب مثبت کار کنید.

 

یک سوکت از جعبه ابزار برداشته و نزدیک قطب منفی باتری برده و بصورت تقریبی و چشمی اندازه سوکت لازم برای باز کردن پیچ را مشخص کنید.

سوکت انتخابی را روی آچار بگذارید. ممکن است برای رسیدن آچار به پیچ نیاز به استفاده از ابزار مخصوص برای بلند کردن طول آچار باشد.

آچار را روی سرپیچ قطب منفی گذاشته و عکس جهت حرکت عقربه های ساعت (به خاطر بسپارید: حرکت به سمت راست پیچ را محکم تر و چرخاندن به چپ آن را شل تر می کند) بچرخانید. برای باز کردن پیچ نیاز به چرخش کمی است.

پس از باز کردن پیچِ قطب منفی، سیم منفی را از باطری ماشین بکشید. سیم را جایی قرار دهید که حین انجام کار با باتری تماس پیدا نکند.

اگر کابل محکم به باتری وصل شده نیاز به یک ابزار خاص برای جدا کردن کابل از قطب منفی باتری است. می توانید این ابزار را از مکانیکی یا فروشنده های لوازم جانبی تهیه کنید.

همین کار را برای جدا کردن قطب مثبت انجام دهید.

پس از جدا کردن کابل از قطب مثبت از باطری ماشین کاملا مراقب باشید که این کابل با هیچ یک از قطعات فلزی ماشین تماس پیدا نکند زیرا در این سیستم مقداری جریان برق وجود دارد که در صورت تماس آن با یک سطح فلزی به مدارات داخل ماشین آسیب می رساند.

  • shabnam zahraee
  • ۰
  • ۰

باطری ماشین

معرفی باتری اتمی، باتری اسیدی

خلاصه

باتری اتمی مناسب انواع خودروهای سبک ازجمله پیکان سواری ،وانت سواری ، سوزوکی ویتارا و... میباشد .  باتری اتمی به نوعی از باتری ها گفته می شود که صفحات داخل آن قبل از ساخت، شارژ شده و به صورت دسته صفحه درآمده باشد و در نهایت مونتاژ شود.

این نوع باتری با استفاده از دو نوع  فناوری کلسیم - کلسیم ویا کلسیوم - سیلور ساخته شده است. این دو نوع جدید ترین مدل هستند و نسبت به سایر باتری ها قیمت و طول عمر بیشتری دارند.

باتری اتمی ماشین یکی از پرفروش ترین باتری خودرو می باشد. تفاوت عمده باطری ماشین اتمی با باتری اسیدی این است که جنس آلیاژی که دارد یعنی کلسیم و یا سیلور باعث شده است که هم طول عمرشان بیشتر باشد و هم قدرت استارت زدن بالاتری داشته باشد.

نکته ای که در رابطه با باتری اتمی وجود دارد این است که چطور می توان از شارژ و دشارژ باتری مطلع شویم. ساده ترین روش برای این کار چک نمودن چشمی روی باتری است. چشمی یا نشانگر باتری یک قطعه اسید سنج است که متناسب با غلظت الکترولیت باتری به سه رنگ مختلف در می آید

این چشمی دارای سه رنگ سبز، سفید و قهوه ای می باشد.

اگر رنگ سبز را نشان دهد به این معنی است که باتری سالم است.

اگر رنگ قهوه ای را نشان دهد یعنی باتری سالم است اما در حالت دشارژ قرار دارد.

چنانچه رنگ سفید را نشان دهد یعنی باتری خراب است و نیاز به تعمیر دارد.

این نوع باتری به علت بسته بودن قالب باتری به هیچ وجه اسید باتری از آن خارج نشده و باعث کثیف شدن بدنه و آسیب به سیم کشی های خودرو نمی شود. باید به این نکته توجه داشت که باتری خودرو چه باتری اتمی وچه باتری اسیدی، باید متناسب با خودرو خریداری گردد. باتری اتمی به علت طول عمر  بیشتر، بی نیاز بودن به مراقبت و تمیز بودن نسبت به نوع اسیدی آن برای مصرف کننده مطمئن تر و مقرون به صرفه تر خواهد بود.

انواع باتری اتمی

عمر باطری ماشین بستگی به نوع باتری، کیفیت و نحوه نگهداری آن دارد. باتری اتمی از فرایند رادیواکتیو برای تولید انرژی الکتریکی استفاده می کند و به همین دلیل طول عمر بیشتری نسبت به باتری های معمولی دارد. از لحاظ ساختاری این نوع باتری ها برای طول عمر بین 5 تا 10 سال ساخته می شوند اما این طول  عمر تا حد ریادی به نحوه استفاده از باتری دارد. در صورت استفاده مکرر وشار و دشارژ شدن زیاد باتری عمر آن کاهش می یابد. رعایت موارد زیر می تواند باعث افزایش عمر باتری خودرو شما به بیشتر از5 سال شود:

شارژ مجدد باتری را پس از رسیدن سطح شارژ باتری به زیر 50 درصد انجام دهید.

سطح الکترولیت باتری را در مقدار مشخص شده آن نگه دارید و از کاهش سطح آن خودداری نمایید. (باتری های اتمی نیاز به این مراقبت ندارند(

اقدامات پیشگیرانه با توجه به نوع آب و هوای منطقه ایی که در آن زندگی می کنید و مراقبت های لازم برای فصول گرم و سرد.

در صورت عدم استفاده از باتری برای مدت طولانی گیره های نگهدارنده(بست) آن را باز کنید.

چک کردن سر باتری و تسمه دینام و تمیز کردن باتری.

ساختار باتری اتمی

باتری اتمی که به نام های باتری هسته ایی و باتری تریتیوم نیز شناخته می شود یک تولید کننده جریان الکتریکی است که انرژی حاصل از هسته مواد رادیو اکتیو را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند.  
باطری  ماشین اتمی به دلیل عمر طولانی و تراکم بالای انرژی به عنوان یک منبع انرژی  برای تجهیزاتی که نیاز به استفاده طولانی مدت دارند از جمله برای خودرو ها و انواع قوی تر آن برای فضا پیما استفاده می شود.

روش های تبدیل انرژی در این نوع باتری ها به دو صورت تبدیل حرارتی و غیر حرارتی است. در روش تبدیل حرارتی خروجی از تفاوت دمایی حاصل می شود و شامل جنراتور های ترموالکتریک و ترمیونیک می شود. تبدیل غیر حرارتی به جای استفاده از انرژی حرارتی از استخراج انرژی هسته برای چرخش الکترون و تولید انرژی استفاده می کند.

 

 

تفاوت باتری اتمی و اسیدی

باطری ماشین به دو دسته باتری های با مراقبت کم (low maintanance)  که به آن باتری اسیدی گفته می شود و باتری های بدون مراقبت (free maintanance) که باتری های اتمی می باشند تقسیم می شوند. تفاوت اصلی باتری های اتمی و اسیدی جنس الکترولیت به کار رفته در آن می باشد. در باتری های اسیدی جنس صفحات الکترولیت سرب است و از شش صفحه سربی دارای قطب مثبت و منفی که در محلول آب و اسید سولفوریک قرار گرفته اند تشکیل شده است. از واکنش بین صفحات و محلول الکترولیت الکترون آزاد می شود. به دلیل شناور بودن صفحات در محلول باید سطح محلول الکترولیت در باتری های اسیدی چک شود و در صورت کاهش آب مقطر به آن اضافه شود به همین دلیل به آن باتری نیاز به مراقبت گفته می شود. تشخیص باتری های اسیدی به راحتی با شش درب قرار گرفته روی آن که قابل باز شدن هستند امکان پذیر است.

باتری اسیدی باتری اتمی

باتری های اتمی نیز دارای الکترولیت می باشند اما جنس الکترولیت آن از کلسیم  یا  سیلور می باشد. به دلیل جنس صفحات باتری اتمی سطح الکترولیت آن ها کاهش نمی یابد و نیاز به چک کردن ندارد. تشخیص میزان شارژ این باتری ها به راحتی با چک کردن چراغ روی باتری انجام می شود که شامل سه حالت سبز نشان دهنده شارژ بودن، سیاه نشانه ضعیف شدن شارژ باتری و سفید نشانه تخلیه باتری است.

باتری های اتمی نسبت به باتری های اسیدی دارای طول عمر بیشتر و الودگی کمتر به دلیل نداشتن درب است. تولید باتری اسیدی به دلیل افزایش الودگی کمتر شده است و باطری های ماشین اتمی تولید بیشتری  در کارخانجات در ایران و سایر کشور ها دارد.

معرفی باتری اتمی، باتری اسیدی

خلاصه

باتری اتمی مناسب انواع خودروهای سبک ازجمله پیکان سواری ،وانت سواری ، سوزوکی ویتارا و... میباشد .  باتری اتمی به نوعی از باتری ها گفته می شود که صفحات داخل آن قبل از ساخت، شارژ شده و به صورت دسته صفحه درآمده باشد و در نهایت مونتاژ شود.

این نوع باتری با استفاده از دو نوع  فناوری کلسیم - کلسیم ویا کلسیوم - سیلور ساخته شده است. این دو نوع جدید ترین مدل هستند و نسبت به سایر باتری ها قیمت و طول عمر بیشتری دارند.

باتری اتمی ماشین یکی از پرفروش ترین باتری خودرو می باشد. تفاوت عمده باطری ماشین اتمی با باتری اسیدی این است که جنس آلیاژی که دارد یعنی کلسیم و یا سیلور باعث شده است که هم طول عمرشان بیشتر باشد و هم قدرت استارت زدن بالاتری داشته باشد.

نکته ای که در رابطه با باتری اتمی وجود دارد این است که چطور می توان از شارژ و دشارژ باتری مطلع شویم. ساده ترین روش برای این کار چک نمودن چشمی روی باتری است. چشمی یا نشانگر باتری یک قطعه اسید سنج است که متناسب با غلظت الکترولیت باتری به سه رنگ مختلف در می آید

این چشمی دارای سه رنگ سبز، سفید و قهوه ای می باشد.

اگر رنگ سبز را نشان دهد به این معنی است که باتری سالم است.

اگر رنگ قهوه ای را نشان دهد یعنی باتری سالم است اما در حالت دشارژ قرار دارد.

چنانچه رنگ سفید را نشان دهد یعنی باتری خراب است و نیاز به تعمیر دارد.

این نوع باتری به علت بسته بودن قالب باتری به هیچ وجه اسید باتری از آن خارج نشده و باعث کثیف شدن بدنه و آسیب به سیم کشی های خودرو نمی شود. باید به این نکته توجه داشت که باتری خودرو چه باتری اتمی وچه باتری اسیدی، باید متناسب با خودرو خریداری گردد. باتری اتمی به علت طول عمر  بیشتر، بی نیاز بودن به مراقبت و تمیز بودن نسبت به نوع اسیدی آن برای مصرف کننده مطمئن تر و مقرون به صرفه تر خواهد بود.

انواع باتری اتمی

عمر باطری ماشین بستگی به نوع باتری، کیفیت و نحوه نگهداری آن دارد. باتری اتمی از فرایند رادیواکتیو برای تولید انرژی الکتریکی استفاده می کند و به همین دلیل طول عمر بیشتری نسبت به باتری های معمولی دارد. از لحاظ ساختاری این نوع باتری ها برای طول عمر بین 5 تا 10 سال ساخته می شوند اما این طول  عمر تا حد ریادی به نحوه استفاده از باتری دارد. در صورت استفاده مکرر وشار و دشارژ شدن زیاد باتری عمر آن کاهش می یابد. رعایت موارد زیر می تواند باعث افزایش عمر باتری خودرو شما به بیشتر از5 سال شود:

شارژ مجدد باتری را پس از رسیدن سطح شارژ باتری به زیر 50 درصد انجام دهید.

سطح الکترولیت باتری را در مقدار مشخص شده آن نگه دارید و از کاهش سطح آن خودداری نمایید. (باتری های اتمی نیاز به این مراقبت ندارند(

اقدامات پیشگیرانه با توجه به نوع آب و هوای منطقه ایی که در آن زندگی می کنید و مراقبت های لازم برای فصول گرم و سرد.

در صورت عدم استفاده از باتری برای مدت طولانی گیره های نگهدارنده(بست) آن را باز کنید.

چک کردن سر باتری و تسمه دینام و تمیز کردن باتری.

ساختار باتری اتمی

باتری اتمی که به نام های باتری هسته ایی و باتری تریتیوم نیز شناخته می شود یک تولید کننده جریان الکتریکی است که انرژی حاصل از هسته مواد رادیو اکتیو را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند.  
باطری  ماشین اتمی به دلیل عمر طولانی و تراکم بالای انرژی به عنوان یک منبع انرژی  برای تجهیزاتی که نیاز به استفاده طولانی مدت دارند از جمله برای خودرو ها و انواع قوی تر آن برای فضا پیما استفاده می شود.

روش های تبدیل انرژی در این نوع باتری ها به دو صورت تبدیل حرارتی و غیر حرارتی است. در روش تبدیل حرارتی خروجی از تفاوت دمایی حاصل می شود و شامل جنراتور های ترموالکتریک و ترمیونیک می شود. تبدیل غیر حرارتی به جای استفاده از انرژی حرارتی از استخراج انرژی هسته برای چرخش الکترون و تولید انرژی استفاده می کند.

 

 

تفاوت باتری اتمی و اسیدی

باطری ماشین به دو دسته باتری های با مراقبت کم (low maintanance)  که به آن باتری اسیدی گفته می شود و باتری های بدون مراقبت (free maintanance) که باتری های اتمی می باشند تقسیم می شوند. تفاوت اصلی باتری های اتمی و اسیدی جنس الکترولیت به کار رفته در آن می باشد. در باتری های اسیدی جنس صفحات الکترولیت سرب است و از شش صفحه سربی دارای قطب مثبت و منفی که در محلول آب و اسید سولفوریک قرار گرفته اند تشکیل شده است. از واکنش بین صفحات و محلول الکترولیت الکترون آزاد می شود. به دلیل شناور بودن صفحات در محلول باید سطح محلول الکترولیت در باتری های اسیدی چک شود و در صورت کاهش آب مقطر به آن اضافه شود به همین دلیل به آن باتری نیاز به مراقبت گفته می شود. تشخیص باتری های اسیدی به راحتی با شش درب قرار گرفته روی آن که قابل باز شدن هستند امکان پذیر است.

باتری اسیدی باتری اتمی

باتری های اتمی نیز دارای الکترولیت می باشند اما جنس الکترولیت آن از کلسیم  یا  سیلور می باشد. به دلیل جنس صفحات باتری اتمی سطح الکترولیت آن ها کاهش نمی یابد و نیاز به چک کردن ندارد. تشخیص میزان شارژ این باتری ها به راحتی با چک کردن چراغ روی باتری انجام می شود که شامل سه حالت سبز نشان دهنده شارژ بودن، سیاه نشانه ضعیف شدن شارژ باتری و سفید نشانه تخلیه باتری است.

باتری های اتمی نسبت به باتری های اسیدی دارای طول عمر بیشتر و الودگی کمتر به دلیل نداشتن درب است. تولید باتری اسیدی به دلیل افزایش الودگی کمتر شده است و باطری های ماشین اتمی تولید بیشتری  در کارخانجات در ایران و سایر کشور ها دارد.

  • shabnam zahraee
  • ۰
  • ۰

این متن دومین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.

زکات علم، نشر آن است. هر وبلاگ می تواند پایگاهی برای نشر علم و دانش باشد. بهره برداری علمی از وبلاگ ها نقش بسزایی در تولید محتوای مفید فارسی در اینترنت خواهد داشت. انتشار جزوات و متون درسی، یافته های تحقیقی و مقالات علمی از جمله کاربردهای علمی قابل تصور برای ,بلاگ ها است.

همچنین وبلاگ نویسی یکی از موثرترین شیوه های نوین اطلاع رسانی است و در جهان کم نیستند وبلاگ هایی که با رسانه های رسمی خبری رقابت می کنند. در بعد کسب و کار نیز، روز به روز بر تعداد شرکت هایی که اطلاع رسانی محصولات، خدمات و رویدادهای خود را از طریق بلاگ انجام می دهند افزوده می شود.

  • shabnam zahraee
  • ۰
  • ۰

این متن اولین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.

مرد خردمند هنر پیشه را، عمر دو بایست در این روزگار، تا به یکی تجربه اندوختن، با دگری تجربه بردن به کار!

اگر همه ما تجربیات مفید خود را در اختیار دیگران قرار دهیم همه خواهند توانست با انتخاب ها و تصمیم های درست تر، استفاده بهتری از وقت و عمر خود داشته باشند.

همچنین گاهی هدف از نوشتن ترویج نظرات و دیدگاه های شخصی نویسنده یا ابراز احساسات و عواطف اوست. برخی هم انتشار نظرات خود را فرصتی برای نقد و ارزیابی آن می دانند. البته بدیهی است کسانی که دیدگاه های خود را در قالب هنر بیان می کنند، تاثیر بیشتری بر محیط پیرامون خود می گذارند.

  • shabnam zahraee